Translate

САЗВЕЖЂА

САЗВЕЖЂА ИМА ЉУДИ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО И ВИДЕ ЗВЕЗДЕ. АЛИ ИМА И ОНИХ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО, И ВИДЕ САЗВЕЖЂА Реч је о мисли Жана Коктоа коју је Кортасар преузео, а пре мене још неки књижевници. Дакле, та реченица припада многим писцима, свакоме на свој начин, и истински ме одушевљава - Карлос Роберто Гомес Берас (Порторико)

СЕДАМНАЕСТ НАЈПОПУЛАРНИЈИХ БЛОГОВА ИЛИ САЈТОВА "Сазвежђа З" (7. јун 2023)

Документациони центар | Сазвежђе З

Документациони центар | Сазвежђе З
ГОЛУБИЦЕ У СУНЧЕВОМ СПЕКТРУ

Библиотека ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ

Библиотека ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ
Приватна дигитална библиотека. Обавезна ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА

ЧАСОПИСИ КОЈИ ВИШЕ НЕ ИЗЛАЗЕ, АЛИ ДЕЛУЈУ И ДАЉЕ КАО ТИХА ВОДА

Академија ФЕНИКС

Академија ФЕНИКС
Првих десет чланова уредништва скоро ИМАГИНАРНЕ РЕДАКЦИЈЕ фактички су оснивачи НОВОГ Друштва "ДИБИДрУС" и Академије ФЕНИКС..

Претражи ПоРтАл | САЗВЕЖЂЕ З

УКУПНА ПОСЕТА СЕДАМ ОД ДВАДЕСЕТАК БЛОГОВА, САЈТОВА И ДР. ИЗНОСИ 1.242.550 прегледа.

Четвртак 8. јун 2023.Треба рећи да је рутински преглед посета двадесетак локација у оквиру "Сазвежђа З ", или "ЗАВЕТИНЕ" показао да се седам блогова и з д в о ј и л о. (Укупна посећеност преко милион и четврт.) Такође је уочен пораст посета још петнаестак блогова и сајтова изнад 40 000 посета. Посећеност блогова "Сазвежђа З" - чија је посета појединачно м а њ а, ако би се сабрала била био већа од првих пет-шест најпопуларнијих! ...

Укупно приказа странице

БОГОМОЉКА:Филмски канал

БОГОМОЉКА:Филмски канал
БОГОМОЉКА:Филмски канал, - Посвећено обнови, и ономе што је - као богомољка мужјака - гута, за време парења

FLAG COUNTER

Flag Counter

САБИРАЊЕ ДЕЛА

САБИРАЊЕ ДЕЛА
Уз помоћ Бога. - Пут ка Сабраним делима

Препоручене странице

недеља, 14. мај 2023.

Водич за непоколебљиве?

 Или поводом фотографија снимљених пре пет година, тј. 13. маја 2018.Колаж. Три слике.Ружа. И иза руже септичка јама, тј. отвор јаме прекривен комадом цинкплеха, и деловима поцрнелих облица тзв. "америчког дрвета" (срушеног неколико година пре тога снимка. У време када је то коровско дрво са лепим цветовима почело да угрожава бетонску ограду око Другог дворишта). И прозор свињца, у којем се одражава мајско небо. Свињца који више није и свињац, већ остава за ... грађевински материјал.

Ко је то снимио? Професионални фотограф? Б.? Или мој старији син? Он је пресадио руже, из Првог дворишта у Друго, у близини једног јоргована, који се овог пролећа осушио...

Септичка јама... Ружа, свињац... Неомалтерисан зид. Циглацрвено.

Три слике које симболизују немогућу близину пропадања, света и опасне и сулуде, горе од фашизма, американизације света. Не може успети. Не може септичка јама овладати читавом планетом, не. 

Неко ми је послао интервју Џ. Сакса. Пробудио ме. Према писању "Спутника", амерички економиста је објасни, отворено, шта је прави узрок избијања украјинског конфликта. 

Колико људи то разуме, и овде и у свету, на нашој планети? Повећава се број, али још увек то многима није јасно. У Украјини ратује  читав Нато против Русије... Може ли то Русија издржати? колико дуго? може ли победити? Шта ако не може, и ако буде била принуђена да баци атомске бомбе на Украјину? И шта ако се то догоди у невреме, кад у Србији дува Кошава, најгора варијанта за нас који смо преживели Чернобилску хаварију и који на својим њивама и кромпириштима вадимо кромпир на којем се и после толико година потписује злокобним потписом напредак технички "људске" цивилизације, ове, која надамо се, неће бити последња? 

Шта нам преостаје? Да се молимо Богу и за Русе, и Украјинце, ако дође до остварења најгорег сценарија? Да се молимо и за себе, тј. како рече духовити профа Радован, да тада не дува Кошава?

Наслов овог осврта је ироничан! Боже, помози! Помози!

14. 05.2023.


Нема коментара:

Постави коментар

Канал ЗАВЕТИНЕ

Архипелаг

Архипелаг
РУЗМАРИН

RS 1 TAJANSTVENA SRBIJA - Atlantida (drugi deo)

RS 1 TAJANSTVENA SRBIJA - Atlantida (drugi deo)
Милан Видијевић Настав епизоде о АТЛАНТИДИ

Шта народ прича?

Шта народ прича?
Слушате ли? ослушкујте мало боље, пажљивије...

СОЛЖЕЊИЦИН

СОЛЖЕЊИЦИН
Александар Солжењицин. СТВАРАЛАЧКО НАСЛЕЂЕ. Званична група одељења за проучавање заоставштине Солжењицина Дома руске дијаспоре

Александар Исајевич СОЛЖЕЊИЦИН

Александар Исајевич СОЛЖЕЊИЦИН
Произведения Все тексты представлены в последней прижизненной авторской редакции и являются наиболее полными и точными версиями произведений А.И. Солженицына

УВОД У ТАЈНЕ ЗЕМЉЕ И БИЉА

УВОД У ТАЈНЕ ЗЕМЉЕ И БИЉА
Eko Svetlo: EM TEHNOLOGIJA - ČUDO IZ RUSIJE ZA SPAS SRBIJE

КОНЦЕНТРИЧНИ КРУГОВИ.Читање.Писање.

КОНЦЕНТРИЧНИ КРУГОВИ.Читање.Писање.
Емерсон.Валери.Лепенска мат(р)ица