СЕДАМНАЕСТ НАЈПОПУЛАРНИЈИХ БЛОГОВА ИЛИ САЈТОВА "Сазвежђа З" (7. јун 2023)

Укупно приказа странице

TRANSLATE PREVEDI

FLAG COUNTER

Flag Counter

САБИРАЊЕ ДЕЛА

САБИРАЊЕ ДЕЛА
Уз помоћ Бога. - Пут ка Сабраним делима

Архипелаг

Архипелаг
РУЗМАРИН

уторак, 12. април 2022.

ЦЕНЗУРА , пример(и), Hold Up (Пљачка)

...Француски документарни филм Hold Up (Пљачка), осуђен као конспирационистички...

 


(......) 

Посебност ове медијско политичке цензуре је у томе што су се на оптуженичкој клупи, као теоретичари завере, нашли и људи великог друштвеног угледа, доскора или још на високим функцијама или на челу важних државних институција, озбиљних научних биографија и огромних друштвених признања. Од професора универзитета, преко вирусолога, епидемиолога, генетичара, антрополога, фармаколога, психијатара и психолога, до нобеловаца и носилаца Легије части. Укратко, људи који су део система, па чак и његов најелитнији део.

Занимљиво је да нико од учесника не негира постојање вируса, нити озбиљност болести и смрт дела оболелих. Шта је, онда, повод оваквих хорских напада, осуда и цензуре?

У филму се анализирају и објашњавају контрадикторне и апсурдне одлуке француске владе и других влада у управљању кризом, порекло вируса, спутавање и забрана француским лекарима опште праксе у првом периоду кризе да лече оболеле, смрт око 15.000 старих у старачким домовима којима је декретом владе преписан ривотрил и урађена „тиха еутаназија“, о маскама, о сукобима интереса и утицају фармацеутске индустрије. Изражавају се сумње у исправност одлука и корисност затварања грађана и заустављања привреде, назиру последице тих одлука по целокупно друштво и упозорава да би могле бити много горе него епидемија. Говори се о злоупотреби вируса, урушавању медицине, гажењу етике, ширењу страха, дезинформисању...

 

извор:Наташа Пејин: Како је пандемија прерасла у аферу

on

Документарни филм Hold Up

Француски документарни филм Hold Up (Пљачка), осуђен као конспирационистички, за само неколико сати од објављивања на интернету пао је под удар цензуре и повучен је са свих платформи. Филм нуди бројна сведочења која показују друго лице кризе у коју је вирус корона бацио свет. Да ли је и слобода говора једна од колатералних жртава ковида-19?

Најављиван неколико недеља на друштвеним мрежама, француски документарни филм Hold Up (Пљачка), о пандемији вируса корона и хаосу који је изазвала, премијерно је објављен 11. 11. у 11 часова на интернет-платформи Вимео и за само неколико сати уклоњен је са ње. Онима који су филм купили избрисан је из њихове библиотеке без икаквог објашњења. Новац од продаје платформа је задржала, а исплата продуцентској кући је блокирана. Филм је финансиран добровољним прилозима путем две платформе, сакупљено је више од 300.000 евра и тренутно је и тај новац блокиран.

Нема коментара:

Постави коментар

Шта народ прича?

Шта народ прича?
Слушате ли? ослушкујте мало боље, пажљивије...