Укупно приказа ове локације

ПОРТАЛ ВЕЛИКИХ ПРЕТЕЧА

ПОРТАЛ ВЕЛИКИХ ПРЕТЕЧА
ПОРТАЛ САЗВЕЖЂЕ З. Својеврстан спектар (ПРИКАЖИ РЕЗУЛТАТЕ!)

Суз - Дибидус

Ново Друштво СУЗ - Дибидус)

У ово Ново Друштво СУЗ - Дибидус могу се пријављивати, овде, прави и стварни, блиски и далеки, пријатељи "Заветина", без обзира на своју боју коже, верска и политичка, и естетска убеђења. За разлику од Групе ЗАВЕТИНЕ:Запис, где су чланови примани, не само на основу једног свог талента, већ зато што су имали још неколико, чланови Новог Друштва СУЗ - Дибидус могу бити сви добри и заинтересовани људи широм планете. Да бисмо направили Регистар свих пријатеља, који ће остати тајна чланова и Заветина заувек, молимо, када се пријављујете, да напишете своја права имена, и надимак, ако га имате, и праву кућну адресу, као и електронску. Оно што можемо да обећамо пријатељима, то је: да ћемо им слати (без надоканде сваки нови број НовиБуСура), као и - најмање једном годишње - поклон "Заветина" - књиге и часописе... Исто тако, могли бисмо да оснујемо и једно Коло (круг визионара), које би временом заиграло своју концентричну игру широм планете. Нисмо далеко, чини ми се, и од једног Култа визионара?Можда бисмо могли, временом, да организујемо, у Србији, на Балкану, али и на другим тачкама Земљине кугле, сусрете Новог Друштва СУЗ - Дибидус, макар једном у три године?..... Пишите нам шта мислите о свему томе... (М. Л.)

Претплата.Иницијатива

Претплата.Иницијатива
Иницијатива ДОНАЦИЈЕ.ПРЕТПЛАТА.ЗКЗ (Заветине: књижевна задруга)

ЗАВЕТИНЕ+

Не само село које слави славу, него и сви остали, читав свет,
онај свет који је окренут свим бићем својим ветровима,
променама, обнови и бољитку!
Овде су код куће дрво и човек, живо дрво и жив човек,
семе које клија и расте, и даје плода...

ЗАВЕТИНА:СУРБИТА(р) Прототип слободне и бескрајне енциклопедије "Заветина"

ЗАВЕТИНА:СУРБИТА(р) Прототип слободне и бескрајне енциклопедије "Заветина"
Из Вуковог "Рјечника" | РЕЧНИК ПРОТОТИПА

Препоручени коментари


(...)

              КОМЕНТАРИ НА ЧЛАНАК 
 Плаве очи српске књижевности*
Витомир Сударскипре 14 сати
Нетачне су тврдње да многи данас не знају за СКЗ! Можда би СКЗ данас била присутнија у јавном и културном животу српског народа да је воде мало способнији и добронамернији људи. Није спорно да држава мора да финансира ову установу од изузетног угледа и значаја. Спорно је то што су неки неуки и неспособни, а добрим делом и неталентовани књижевници или недобронамерни научници, претворили СКЗ у свој приватни сервис и не дозвољавају никоме да уђе у тај забран. Савремена СКЗ мора да доживи катарзу и да је воде најбољи и најпоштенији писци и научници.
Лука Пилипендапре 11 сати
Видите Сударски, нетачно је да су нетачне тврдње да многи данас не знају за СКЗ. Много пута сам се лично у то уверио. Е сад, помогли би ако би, бар, предложили критеријуме по којима би одредили "најбоље и најпоштеније писце и научнике", па да се замене "неталентовани књижевници или недобронамерни научници". И на крају, било би интересантно чути ваше мишљење о последњим бројевима "Кола".
Препоручујем 2
Draganova Draganaпре један дан
Slicnu sudbinu je dozivela i Kolarceva zaduzbina pa dobija mrvice iz budzeta i prezivljava na ivici opstanka. Nista nama nije sveto!

___________

      * извор: ИНТЕРВЈУ: ДРАГАН ЛАКИЋЕВИЋ, ПИСАЦ И ГЛАВНИ УРЕДНИК СКЗ. - Плаве очи српске књижевности. - У издавачкој кући, основаној пре 126 година, баштинимо и креирамо најстарију и најугледнију едицију „Коло”, а многи не знају ни да постојимо
Аутор: Гордана Поповићсубота, 15.09.2018. у 22:00Коментари на чланак: Нови "шумадинац"

 1. Budjoni 15. септембар 2018. 10:19 #5370963
  Nakon 10 godina priznanje; Doprinose, poreze nisu plaćali a subvencije dobijali ! Zato su smanjene penzije i plate. Za ovakve i slične ugovore neko treba da odgovara i ostatak života provede " ugovorno" u Zabeli !
 2. Niko 15. септембар 2018. 09:45 #5370867
  a hoce li biti prilagodjena cena nasim uslovima??? Jel neko zna sta se sve pravi od delovu u srbiji??? gde se pravi menjac...motor...karoserija...akumulatori...gume...stakla...klimatizace
 3. Kimi 15. септембар 2018. 09:39 #5370857
  a cena je ekstra, svi mogu da ga kupe ha ha ha kao jugica
 4. Posmatrač iz Nemačke 15. септембар 2018. 09:27 #5370828
  Dobro, možda će FIAT i ostati u Srbiji. Objasnite nam koliko će taj "ostanak" koštati Srbe jer naša nesposobna vlada godinama sufinanira Fiat raznim dotacijama, odustajanjem od naplate poreza itd. Nemačka stručna glasila pišu o sumi od 1,5 do 2 milijarde €! Nije mi jasno kojom se idejom rukovode naši toboži "stručnjaci" kada bacaju tolike pare da bi Fiat zapošljavao samo oko 1500 ljudi! Podvucite crtu, zatvorite Fiat a pare koje dajete Italijanima dajte radnicima da pokenu svoj biznis!
_____
  * извор: "НОВОСТИ" САЗНАЈУ СИГНАЛ ДА "ФИЈАТ" ОСТАЈЕ У СРБИЈИ: Нови "шумадинац" стиже године М. ЂОШОВИЋ | 15. септембар 2018. 08:32 | Коментара: 11Сигнал из Торина - "Фијат" дефинитивно остаје у Крагујевцу. Почела серијска производња модела "500Л" са хибридним погоном

ЛеЗ 0016259
Србија мора слушати импулсе своје емиграције...*

Данилопре 23 сата
Француска је у великом проблему. На Шал д Гол у Паризу "STOP" a у Монтреалу на Мирабелу "ARRET".Хтео сам рећи да су већи Французи у Квебеку (провинција Канаде) него у Француској. Идентична рефлексија на Србију. Србија мора слушати импулсе своје емиграције, она никада није била њен непријатељ. То су комунисти ударали у главу Србе бојећи се краља Петра и Лондона.Милошевић и Шешељ, ужас и превара.Превара. Србија мора поштено са својом емиграциом као што то Изреал дела са Јеврејима.
      ___________
            * = извор: коментар на чланак  Макрона руши његова десна рука  . Гласа се о поверењу француској влади јер је председников телохранитељ, обучен као полицајац, тукао демонстранте  - Аутор: Љ. Вујићуторак, 31.07.2018. у 22:00
ЛеЗ 0015883


Нема коментара:

Постави коментар

Канал Заветина

Канал Заветина
Статистика Члан од 01.08.2010. 90.252 приказа преко 400 нумера

Да, баш тако

Да, баш тако
Gde je zarada? - OK, ako vam je baš stalo do tih evra i dolara, prostor za zaradu postoji, i putem društvenih mreža i preko blogovanja. Nisam pristalica toga da se paušalno naplaćuje svaki tvit, tekst ili Fejsbuk status, mada su neki i tako radili. Cenim merljive efekte, ili makar konkretne klikove, idealno finalnu prodaju i procenat od iste. Vremenom je bilo pokušaja da se vidljivost nas običnih ljudi pretoči u internet zaradu po što meriljivijem modelu. Iz tog ugla gledano, BeeShaper mrežu smatram najinovativnijom u današnjim opcijama web zarade, sa napomenom da je daleko pogodnija “trenutnom” web sadržaju, koji za kratko vreme mora da odradi svoje, nego klasičnom blogeru koji želi dugoročniju zaradu. I odgovor na pitanje: Zarada je tamo gde je vaša publika. Blog, Tviter, Fejsbuk, Youtube nalog su svaki za sebe posebni kanali komunikacije, ali ključno, svi zajedno u sinergiji moćno web-medijsko oružje danas. Svakim novim kanalom povećavate šansu za zaradu, bilo da se odlučite za Google AdSense (postavka na blog ili Youtube), BeeShaper (povezivanje bloga, Tviter ili Fejsbuk naloga), ili pojurite neku agenciju da vam sredi baner (uh, male šanse da će vam to uspeti). Negujte svoje medijske kanale, i svoju publiku, to je ključno. http://milosblog.com/blog-ili-drustvene-mreze-kako-do-novca/

ПАТАК ПРАТИЛАЦ

ПАТАК ПРАТИЛАЦ
Патак пратилац ЗАВЕТИНЕ ЗАПИС·ЧЕТВРТАК, 08. МАРТ 2018. Овај Патак Пратилац - или кратко Пата Прат - и са леве и са десне стране, као да надгледа судбину, својим шведским очима. Он је симбол рода, и вероватно и других ствари (у митологији). Судбина има своју висину, која досеже само небо, и своју подлогу дубљу од корена сваког стабла на свету... Овај Патак каже: Ехеј, стани. Данас не започињи ништа ново.Није добар тренутак за то... Он зна нешто што ми не знамо... (8/3/2018; 17:20)